Kropp & Själ

Från och med hösten 2018 kommer jag mer aktivt att fotografera utgående från temat “Kropp och själ”. Hur kan jag fånga en människas innersta och ge själen ett ansikte? Fotografierna ska förtydliga känslan av att kropp och själ är förenade men ändå inte. En härlig utmaning jag grunnat på länge.

OBS! Bilderna som cirkulerar nedan är tagna med temat i beaktande. Övriga bilder är inte anknutna till detta projekt utan ett axplock av egna foton.

img_3528img_3045jolenetankarbwdsc_0124dsc_0109

Försluten i din egen värld.
Vem är du innerst inne?
Vågar du visa din styrka, din sårbarhet?
När jag ser på dig
så är du så mycket mer.
Du är långt utanför ditt skal.
Din energi sträcker sig bortom kropp och logik.
Din själ kan flyga fritt
beröra en annan
flyga in i mitt hjärta
Låt oss stanna här, bortom skalet

dsc_0003dsc_0140dsc_0154dsc_0312dsc_0338dsc_0339dsc_0365img_1917

Per automatik hänger jag långa stunder åt fotograferande när det rätta ljuset infinner sig. Utan att öppna ögonen kan jag känna magin i luften. Med öppna ögon ser jag en tät dimma, ett magiskt ljus som väcker själen till liv. Allt blir vackert och sinnligt.

noname1webbnoname2webbnoname3webbmatscloseup3running2

Jag använder en Nikon D5500. Jag har frångått systemkameran och gått över till en som jag kallar “hybrid” kamera. Ett för mig fantastiskt redskap med gedigen känsla och ny teknik. Jag är mycket nöjd med året som gått med denna kamera och vill bli ännu bättre på det jag gör.

Jag fångar gärna rörelse eller stunder som förmedlar en inre tanke. Det är inte det självklara leendet jag söker utan något bakom fasaden.
Jag fotograferar gärna andra människor med sina passioner. Jag vill fånga glädjen, tanken eller koncentrationen de tillägnar sin livsuppgift.

evefoto